Младостта си отива
с наведена глава.
Болките в краката , бялата коса-
накратко старостта.
Гостенка е нежелана.
Последната слана
и безкрайността!
Не можеш я спря!
Както дъжда, както
дъгата, снега.
Винаги идват-
след слънцето, огъня
и продължава света.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени
Едно идва,
друго си отива,
душата възраст няма -
тя да ни е жива!