Размисли
Имам толкова много съмнения,
че понякога свят ми се вие
и трудно стигам до заключения,
още какво ли се крие?
Има ли, няма ли извънземни
и ако да, Гагарин къде е?
Може ли някъде в Космоса
толкова дълго човек да живее?
Или просто е умрял на Земята
още когато от нея излита,
а Нийл бил ли е някога на Луната
или безуспешно се е опитал?
Технологиите са много развити,
че и на очите си нямам доверие.
Толкова много неща са прикрити
да бъде истина или суеверие?
Кой уби принцеса Даяна
или просто бе катастрофа?
Дявол ли се крие във Ватикана
или още е място на Бога?
За страшните болести има лечение,
но то не е за обикновените смъртни.
Предназначено е за сатрапи с цел облекчение
и пак ли в света ще се бъкат?
А може би новите кръвожадни наследници
съвсем ще са от власт откачили
или пък има частица надежда,
че ще бъдат достойни и мили.
Светът е толкоз объркан,
а освен мен са осем милиарда и нещо.
Обичам да мисля за хора,
в които има човешко!
© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени