Кратък е животът човешки,
пълен е с болка и проблеми.
И най-мъдрият прави грешки,
затуй от чуждия опит поуките вземи.
Учи се и от провалите свои,
поне не ги повтаряй.
Не вярвай сляпо и на приятелите твои,
на карта нищо не поставяй.
Прави, което е разумно,
помисли преди нещо да направиш.
Помни, че доброто често е трудно
и имай вярата, че ще се справиш!
© Георги Всички права запазени