За ЕНА (Елена Гоцева)
РАЗМИСЪЛ
Маса. Върху нея вазичка с вода.
А в нея - потопено стръкче ЦВЯТ!
Колко разум му е нужен на човек,
да разбере?
Че масата за стръка цвят
е нещо като смъртен одър
на Човек, осъден да умре?
Защо го правим с радост и наслада,
след като знаем,
че стръкът цвят,
гаснейки във вазата,
ще страда?
И ароматът,
който ще разнася в тъмнината,
ще бъде тъжен вопъл и агония
на Красотата!
Цветът, от мен откъснат
и осъден да умре,
след ден-два вече ще е
суха мъртва маса...
Без Красота и Аромат
няма да става за украса!
Ще бъде Цвят,
загинал от прегръдката
на моята Любов!
Лишен от правото
на всяко Божие творение
да остави поколение...
© Петър Петров Всички права запазени