Обещания - измами,
мизерия, разврат...
суета, семейни драми,
насилие, подземен свят...
Самотници сме всички ние,
отчуждени същества.
Веки тайни мисли крие
в " мислещата " си глава.
Всевъзможни интереси
водят яростни войни.
Ето, дяволът се плези
и кикоти отстрани.
В лабиринт на изнемога
ни превзема лудостта.
Чезне вярата във Бога,
в ближния и в любовта.
В нас човешката природа
алчност дива изгори.
Смисълът ни във живота
днес наричаме " Парù " .
1998 г.
© Асенчо Грудев Всички права запазени