Разпадане до атоми, до липсата на смисъл.
Драма тука няма.
Жалка маса с масови мечти.
Амбицията побират си на каса в Лидъл.
Сумата надхвърляща езиковите им умения.
С поглед ги събирам в цялост, за усмивка!
После се разпадат на банкноти, пенита
и при късмет,
останал някой цент
заровен в портмонето да напомня за дома.
На купчината атоми обаче,
дом не им е нужен.
Изсипани в кутийки, като продукти в Лидъл.
И щом ги събера,
усмихват се - картинки на брошура.
Вървят и рекламират
технически прогрес
на безчовечен облак атоми,
без смисъл.
© Ива Всички права запазени