3.02.2013 г., 16:16 ч.

Разпазарено 

  Поезия
635 0 4

Бе вперил в мен поглед с очи изумрудени.
В ръката му пура димеше...
Търговец на каузи вече изгубени,
по дяволски нагло твърдеше:

"Този свят е затънал във блато дълбоко,
предлагам ти щедрост с охота -
достойна за душата ти цена висока,
и за мечтите - куп банкноти.

Стисни ръката ми, да сключим сделка, друже,
ти крак не сгъваш пред олтара...
В замяна искам само кротко да ми служиш -
какво днес значат чест и вяра..."

Без излишни гримаси и чупки във кръста,
без капчица жлъч и омраза,
и без да размахвам заканително пръсти,
съвсем по човешки му казах:

Не става, проклетнико, махай си лапите -
вярно, че много сме патили,
но фактът, че с Господ си мешаме капите,
с теб не ни прави приятели.

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво, човешко.
    Дано никога не станете приятели.
  • вие двамата! последно предупреждение! после се сърдете на себе си!
  • Ритъмът на доста места е объркан. Слаб стих! Натъкмени рими, но нищо повече...
  • Любомира, аз обикновено, като не знам какво да кажа - си мълча...
    Ето за това трябват промени, не само в софтуера на сайта, а и в правилника...
Предложения
: ??:??