Разперя ли крила
Разперя ли крила да полетя,
все някой ще ме спре, ще се намеси –
опасно е, ще падна, ще умра
и ще изчезнат хоризонти вечни.
Поискам ли духовното да изразя,
отново нещо все им пречи,
говорят ми за хиляди неща
и пращат ме по кривите пътеки.
Но аз съм силна, имам си крила,
не се опитвайте да ги строшите!
Те във сърцето са от светлина,
а вие с тях не може да летите.
Разперя ли крила да полетя,
ще чувствам въздуха край мене,
ще ме докосне моята мечта
и синьото безкрайно време.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Всички права запазени