РАЗПРОДАЖБА
За искрените думи има глоба,
лъжи и хули днес са с намаление.
На безценица продават даже злоба
с бонус: ресто - пръст на обвинение.
Недей да късаш бързо етикета
на модна къща „Трябва да си гаден”,
че шепнат тихо - това ти бил късметът,
от доброто ще останеш гол и гладен.
Вложиш ли за миг в надежди, чувства,
казват, ще потънеш в дълг и робство.
Бъди студен, безличен с маска чужда,
обичта дори - въпрос е на удобство.
Съчувствието не е на промоция,
доброто смачква пътя на прогреса.
На мода е жестоката амбиция,
на лицемерието, фалша, интереса.
Днес маскината фабрика откриха,
най-евтини са завистта, лъжите.
Страсти и раздори там изпиха
и последната сълза - искра в очите.
И вещаят подигравки, жлъчен смях,
под маска на посредственост и слабост.
Силата, премазана на прах,
се разпиля като последен миг от младост.
14.12.11 г.
© Галена Върбева Всички права запазени