Това не е стих,
а едно разсъждение
и го открих,
без да имам съмнение:
Ако опитваш някого да промениш,
може много да сгрешиш...
Ако търсиш съвършенство,
няма да намериш блаженство,
няма да се радваш с лекота
и на най-дребните неща!
Ако изгубиш всичко -
надеждата дори,
не се отчайвай! Разбери -
най-после ще знаеш
какво точно искаш ти!
© Ани Атанасова Всички права запазени
Поздрав!