Вземи ме в шепите си
като сняг -
един такъв, по лански изостанал;
втвърден,
студен,
замръзнал,
всъщност як
след зъбите на слънцето,
с кристали.
И много нежно
с дъх ме разтопи
да потека
през пръстите ти,
мека.
Попий ме в себе си.
и изсуши.
И аз ще ти остана
в шепите.
© Павлина Гатева Всички права запазени