Редактирах си мислите... Вече не искам
да съм кралската щерка на тъпия бал.
И да водят войни за ръката ми принцове
(със немалка добавка половината кралство)
Редактирах си мислите... Не желая шестицата
от поредния пòказен тото тираж.
(Без пари си за нищо) Но не искам париците
да ме водят в житейския път за носа.
Редактирах си мислите... Вече ме радват
капки дъжд, куп звезди, стрък трева,
детски смях и трапеза, с която
срещам хора любими в дома...
Редактирах си мислите... (Мисля във рими)
И се радвам, че мога да бъда сред вас...
И макар че тежат на гърба ми годините,
имам сили да нося и още една...
© Дочка Василева Всички права запазени