Небето пада над Егея
в безкраен, синкав водопад
и крясък гларусен над кея
притихва в ранен листопад.
Лениво корабче поклащат
с въздишки кротките вълни.
И дълго чаканото щастие
рибарят в мрежи ще лови.
Платната вятър да надуе
отвъд кораловия риф
и пак сирените да чуе
в морето слънчевият взрив.
Пасажи мрежи да напълнят
догоре корабния трюм.
В сребристи риби да осъмнат
пред буря в идващия щурм.
И кеят, с тихия му пристан,
навреме тях да приюти...
Какво по-хубаво би искал
рибарят в своите мечти?
© Иван Христов Всички права запазени