Живей живота си така,
че всяка лоша дума да изтича,
през поглед влажен като на река,
с' сърцето във водата за да тичаш!
Събуждай се с усмивка на лице,
но лошото недей да го забравяш
и със щастието на мъничко хлапе,
живей живота си да радваш...
Дори когато си във здрача,
усмихни се ти дори когато плачеш,
живота в щастието не закача,
макар да бъдеш вечен неудачник!
Дори сърцето да кърви на капки,
неспиращи да падат по земята,
сложи си някоя от твоите маски.
И пътувай като част на светлината...
2020 Благоевград
© Красимир Тодоров Всички права запазени