РИСУНКИТЕ В НЕБЕТО
Аз винаги, когато се загледам във небето!
и видя облачния шарж,
картините небесни вземам със сърцето,
отдавнашно, по навик стар!
Рисунките създадени в небето цяло
преправещи се всеки миг,
и Слънцето във небосвода горе спряло
са най-художника велик!
И тъй възбуден гледайки така небето,
опивам се от синева!
А просне ли се и дъгата в ширинето,
капак на всичко е това!
И тъй припряно се завръщам в мойто детство,
и радвайки се съм щастлив!
И вярвайте ми, казвам, искрено и честно,
света край нас е най-красив!
20.06.2012 Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени