Разпадна се нощта -
на преди и сега.
Вдигна платна
далеч от брега.
Минути преди да зазори
Луната заличи,
с затворени очи
всички болки прости,
пред слънчевите дворци
дланите сви и потрепери.
Денят се роди!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени