Един ден има в годината,
в който ти да си щастлив,
макар животът да е наполовината,
или пътят веч да е мъглив.
Напълни догоре чашите да пием
и нека чуем кристалният им звън,
може, ако щеш, да се напием
за живота минал като сън.
Накрая ще претеглим на кантара
какво си в него сътворил,
или прелетял си като хала,
без спомен да оставиш, че си бил!
© Никола Яндов Всички права запазени