С лъчи посрещнах новия ден,
стопли ме пролетната зора,
че на тази дата съм роден
и за нея стих сега творя.
Станах аз на тридесет и пет години,
вече не хлапак, а мъж зрял,
благодаря ти, майко, че роди ме
и на теб, Боже, че добре съм живял!
Рожденият ми ден беше вчера, но понеделник е ден без публикации.
© Георги Всички права запазени