30.03.2017 г., 11:17 ч.

Розов облак 

  Поезия » Пейзажна
349 0 0

Ябълката под прозореца

е розов облак.

Дъх пролетен 

и птичи гласове

от свежа резеда опиянени

се носят в бистрото небе.

Ябълката под прозореца

е розов облак.

Над него -  пролетна

бездънна синева...

Потъва погледа далеч

в безкрая,

ала сърцето приболява

от тъга.

Природата е пролетна

и възродена,

но тъжен е без тебе този свят!

....Опарена от моята въздишка,

ябълката рони розов цвят...

 

© Мария Марковска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??