С искряща чаша вино,
с младежки плам и зов
винаги чакам те Нова Годино,
както първата любов!
Като гостенка среднощна
да дойдеш, пред теб да коленича,
с ръка да те докосна,
с ароматна китка да те закича
и да те помоля Нова Годино
за малко младостта ми да върнеш,
да изпием по чаша вино,
желания мои да изпълниш!
Богат да е нашият народ,
да бъдат щастливи децата,
това го иска и Бог -
мир и любов на земята!
Честита Нова Година Откровенци!
Весела, здрава и щастлива!
© Никола Яндов Всички права запазени