С огън срещу огъня не тръгвай
и камък срещу бурята не мятай.
С мъка зарад мъка не живей
и любов от себе си отдавай.
Къде да я намериш ли?
Сърцето
пита,
Бог,
а Бог
на теб
разчита
да си намериш сили,
... да бъдеш благост в светлина.
От векове ли мрака сме градили?
Омразата ли ни е най-съвременна?
Или така живота сме си подредили?
... С Огън, може да спреш Огън, но какво остава след Огъня?