Ти трепна с трус. И дъх от болка.
Конвулс, конвулс. По пладне знойно.
А блесна с лъч. В жарта на слънце.
Да вдишам пръв. Цветче от зрънце.
Ти трепна в ден. И светна в сянка.
Да бдиш над мен. С лика на мама.
© Васил Борисов Всички права запазени