С НЕЯ
Не може да не срещнем любовта -
с премяна слънчева, с коси от злато...
На пръсти в сънищата идва тя
и с нежност прави дните ни богати...
Не може да не вкусим любовта -
със зряла плът, с привкус на старо вино...
Със жадни устни ни изгаря тя
и ни завихря в огнена лавина...
Не може да не търсим любовта -
със сняг в косите, с мисли посребрели...
Дори и кратка да е била тя -
завинаги сме с нея помъдрели.
© Йорданка Цонева Всички права запазени