Лунен рог в небето залюля се
и изсипа грейнали звезди.
Те тпретят, припламват, но не гаснат.
Ще събудят Слънцето в зори.
В жълто и оранжево ще грее,
та да стопли цялата Земя.
Птица ранобудна ще запее,
весело ще зашумят листа.
Лято е. Години извървяни
искам с тебе да ги споделя.
Мигове красиви, но измамни
ме зареждаха да полетя.
Лято е със вишните озрели,
с тихи вечери до късен час.
С шепа вишни - аленочервени,
чакам те! За двама ги набрах...
© Ани Иванова Всички права запазени