2.09.2024 г., 15:08 ч.

С топли спомени 

  Поезия
228 5 25

С усмивка слънцето погали

на кутрето малката главица.

Подухна вятър и подкани

в полет шарената птица.

 

Седнала на прага баба,

стиска нежно моите ръце.

Тъй се радва и подскача,

сякаш тя е палаво дете.

 

Ставай, Петре, да играем,

че на лятото се вижда края.

Щом натрупа сняг до прага,

баба у дома стои си, знаеш!

 

Ти не се страхувай, бабо,

щом люта зима е навън.

Топъл шал да имам само

и шейна, до оня пън.

 

С топли спомени за лято

в преспите ще скачам аз.

Ти ще гледаш как се мятам

и как забавно е у нас!

 

 

 

 

 

 

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??