14.12.2021 г., 20:57 ч.  

Сама 

  Поезия » Друга
264 0 0

Топи се годината като декемврийският сняг
и трупа се времето неусетно на преспи...
Аз остарявам след всяко Рождество
и едва ли ще има за мен Възкресение.

 

Загледана в безкрайността на бездната,
всяка вечер ми е бъдна
и чакам Витлеемската звезда,
докато вкоченена самотно не осъмна.

 

Като дева още не родила,
чакам с надежда своят час -
ала нито Йосиф е до мене, нито Младенеца...
Разпната съм!
...И в агония умирам аз...

© Natalie Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??