Само ти дете в червено
знаеш що е истинска любов.
С лачена обувка и чадърче нежно,
стъпваш по пътека от цветя.
Влизаш във червена стая.
Вкусваш обич, да разпалиш огнена душа.
И разкриваш на света карасивата ѝ тайна
сред града на пъстрите листа.
Само ти дете в зелено
знаеш що е свобода.
Неуморно тичаш по тревата свежа,
водопадът къпе слънчева мечта.
Все щастливо спираш нависоко
сред зеления килим.
В дреха от цветя се раждаш,
със усмивка учиш ни да полетим.
Само ти дете във синьо
знаеш що е искрено сърце.
От водите чисти истини отпиват
шепите на мънички ръце.
С поглед влюбен виждаш папагали-
шарени във небеса.
Завещали ти доброто във перце красиво
с цветовете на дъга.
Само ти дете на Вечността залязваш
с пурпурно, оранжево кълбо.
В сънищата ни припомняш как на изгрев...
Да блестим! Да сме едно!
https://youtu.be/-oFjp2vWGgQ
© Цветето Б. Всички права запазени