10.08.2024 г., 14:58 ч.

Санитар на световните болки 

  Поезия
152 3 3

САНИТАР НА СВЕТОВНИТЕ БОЛКИ

... някога – навярно в свят отвъден, дето греят весели слънца,
по-щастливи може би ще бъдем? – милиарди Божии деца! –
срещна ли по пътя си нещастник, ще го милна като роден брат,
ще ви казвам всяка сутрин "Здрасти!" с обич върху сухия комат,
и – понеже newsroom-ът ни мами де какво се случва по света,

вместо тъпи филми и реклами, стихчета цял ден ще ви чета,
вечер ще ви каня на ракийка – и във моя топъл звезден кош
с вица за Иванчо и Марийка ще ви пожелавам: – Лека нощ!
Ще ви ида – все тъй ненадеен! – санитар за болки в "Пирогов".
Господи, дали ще проумее този свят! – че всичко е Любов.

10 август 2024 г.

гр. София, 11, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Все някога ще проумее, Валюше.
  • "Господи, дали ще проумее този свят! – че всичко е Любов."
    Много топли и слънчеви слова! Прекрасна поезия творите!

    Ако обич ти дам - ще получиш,
    ако нежност ти дам - ще почувстваш,
    Сърцето със любов ще отключиш,
    Човека в себе си ще допускаш.
  • Красота и любов!
Предложения
: ??:??