То пък една кобила,
куца, та куца.
Срокът на годност е минал.
Не става и за каруца.
Да вози дърва, сгурия,
циглета на гроздове мръсни.
Нейните са в чужбина,
смята жребците на пръсти.
Те за рали са родени,
тя гази тука в гръсти.
Старата куца кобила,
по майчински се прекръсти.
Идва с тротоп талигата
по коловоза й стръмен.
Слънцето вече залязва
потъва в погледа тъмен.
© Христина Комаревска Всички права запазени