Странен свят – зелено светъл.
Морски дълбини, гори
с изумрудени дървета
и ахатови зори.
Меки, призрачни контури.
Хълмове и езера
и мочурища със сура,
омагьосваща вода.
Причудливи сенки, сплели
коренища – гъсталак.
И поляни, смътно бели
от несъхнеща слана.
Странен свят – със свод, напукан
от въздишки на крила,
а от процепите рукнал
дъжд от ледена смола.
И потъва безнадеждно
в счупения странен свят
на очите ти тревожни
беззащитен, малък цвят.
24.08.2019
https://www.youtube.com/watch?v=isjZA-dg6E0
© Мария Димитрова Всички права запазени