Превзе ли ме Асмодий,
че те пожелах?
Велзевул ли...
теб те сложи на софрата?
От Левиатан ли пак те завидях?
Разгневих ли вече Сатаната?
Къде да търся отговорите сега?
- Дали са в спомените... или са в мечтите?
Трябва ли да мина под дъга...?
Или са далече зад звездите?
Къде да ги открия ми кажи...?
Къде дълбоките води ме спряха?
Че любовта ми е от камък... и тежи,
А не е низ
от седем смъртни гряха.
Кога започнах да потъвам?
В безлунна нощ до хоризонта...
Катраненото! - черно го сънувам...
И сянката моя загубих... Кога?
Когато очите ти не греят тъдява.
Бяга! - от устните крие се смях.
Студът сълзи вледенява.
Изсъхва ги - и ги пилее на прах.
© Константинов Всички права запазени