Погледни цветята,
родени в нюрнбернгската нощ,
надигнати за да ухапят,
когато плачат,
когато нежно плачат.
Ти поглед сляп, ще видиш сълзи
те разкриват всеки лик, всеки цвят,
всеки ален цвят, който харесваш.
Виж – видях!
И краят им в очите който чака,
в очакване за теб и мен, и някой,
когото като нас и той е чакан,
когато здрач е...
щом нежни погледи заплачат.
© Николай Всички права запазени