Сега и за мен е Ден Рожден!
Някога на този ден била е люта зима-
виелици и преспи по метър и половина.
Студ, но здраво време,не боледувахме,
и пролетта далечна още не сънувахме…
А сега...е пролетен и слънчев февруари,
с кокичета в градинки, край тротоари!
Разни вируси вилнеят, не е за радване
и истинската пролет с надежда чакаме!
Не мисля, че сама не бива да обявявам,
че към бол годините притурям още една!
Защото са си мои, та и да остарявам,
ги оприличавам с на броеницата зърна!
И всяко ми разказва история в цветове-
за многото, като урагани силни ветрове,
и за порои, отмиващи неволни грехове!
Вървях и оцелях,видях и синьото небе!
Та думата ми е , че кой и как, ако желае
да пийне чаша от любимо питие за мен!
А бих била щастлива и от думи, ако зная,
че сте удостоили по- различно този ден!
Виж, за питиетата- аз съм по такива, дето
консумират се с мезета, така е стабилно!
Такива са: ракия гроздова със бол антрета,
за блясък във очите- вино, с храна обилно!
А виното домашно ли е- си готов веднага
да пееш, да танцуваш или реч държиш…
Гледай да не прекаляваш, че после трябват
на трезво много сили, за да си простиш!
Защото, ако съседите са друга “марка”
и не обичат, дори мразят веселбата,
та чукат по тръбите ядно, силно, жарко-
правилото е- да ги поканиш на софрата!
Водолеите почти всички обичат гости!
И в сайта и навсякъде ги има доста…
И всеки може да е бам-башка различен-
аз съм бохем, ти- домошар типичен...
Нескромно, ала аз съм от ония, които:
От нередностите също винаги роптаят,
повече от всички и за всичко знаят!
Затова и с шефове взаимно не се траят!
И не трябва,ама никак да се подценяват…
С песни, смях и веселба все забавляват,
но и от дребните неща се наскърбяват!
Кават- за приятел верен- хич не стават…
А кой, за Бога, тая глупост я разправя?!
Та те залък от устата си за всички вадят!!
Но е добре това и другите да подчертават,
защото тъжен става, ако не го направят!
И срещнат Водолей се нивга не забравя!
© Ирина Филипова Всички права запазени