Синьо пате, жълти чайници,
вишневи рулца със шоколад,
две щурчета – пеещи омайници,
пуканки на маса за билярд.
Рой вселени, пъстри кравички,
шипков мармалад върху кутре,
низ гирлянди, меки лапички,
и трапчинка в бузка на дете.
Смешен чичко, пеещи кокичета,
лебеди от розов, лунен прах,
бучки захар, влюбени момичета,
кремчета, подскачащи от смях.
Куп снежинки, малки кученца,
клончета във форма на сърце,
слон на покрив, пълнички суджученца,
яхнало китарата момче.
Малък Мук, блестящи копчета,
шапка от звезди във нощен стих...
Я, виж бързо в твойте джобчета!
Там съм скрила моето " Усмих! " .
© Алекс Малката Всички права запазени