Едно момче със сини очи намига на морето.
Те с трепет скочиха в буйните морски вълни.
Това момче бе моряк - капитан на кораб.
Безстрашен юнак!
В този кораб бе скрита картата на Света,
която момчето редеше като пъзел и
сбъдваше своята мечта.
Екипажът на кораба бяха всички идващи дни,
които разходи момчето от бряг до бряг, а вечер
с рапан в ръка следваше гласът на всяка морска звезда.
Това момче нявга ще бъде мъж -
ще живее в пясъчен замък и ще бъде той господар
на царя - своя другар.
Това ще бъде точно така, тъй като момчето
знае и помни, че "царят е гол".
Достойно ще носи короната за този престол.
Това ще речете, че е съдба. Не!
Това е избора на момчето със сини очи,
сбъднало реално своите детски мечти.
25.06.2018г
© Тодорка Атанасова Всички права запазени