калинката продаде точките си
за да купи нов костюм
на най-добрия си приятел
Доминото
а аз още решавам
онази стара кръстословица
защото се хванахме на бас
че ще позная повече думи
и се чудя
още ли играем на криеница
защото
напоследък нещо не те намирам
леглото ми стана широко
а огледалото в банята
не е изцапано с паста за зъби
и никой
(освен аз в петък следобед)
не ми ползва чашата
а като включа телевизора
все на сериали попадам
(да не би футболистите да са в отпуск?)
и се замислих
(също!)
тая жертвоготовна калинка
не ù ли е мъчно за точките
и как ще пренесе плячката у дома си
като не може да кара колата
но по-важно е да не забравиш
че до вторник трябва да се намериш
понеже ще ходим до мама
(обещала е да сготви леща)
© Пепър Формаджи Всички права запазени