Горчив и нежен, топъл. Шоколад!
Топи се върху кожата на лято...
Над тътена на огнен водопад
се вият птиците в любовно ято...
И песен е в сърцето! Красота!
И брули мощен вятър без остатък.
Не пита никой! Мълния в страстта
избухва в миг на устрем по-нататък
Да търси Бог в насладата докрай...
Пчеличката със сладост мед събира.
И Бог е там! Животът е безкрай...
със шоколад сърцето му пулсира!
Благодаря на Мария за вдъхновението!