Един не обича боб и пиле
другия от риба пак се крие.
Да не става дума за спанак
или да направя качамак.
Картофки и кюфтета много обичат
шоколад, шоколад и бонбони.
Да сготвят те ще помогнат.
Сладкото вреди мама им говори.
Няма да ядем чушки и домати
да не става дума за салати.
Искаме само по един шоколад
това ще е нашият обяд.
Ще ядем наслаждаваме се
и се усмихваме от щастие
обичаме шоколад толкова много
и даже ще запазим опаковката.
Мама хваща си главата
как да на храни децата.
Вече не знае какво да готви
казва им, че отново ще са болни.
Д-р Мила строго им се кара
кариес сладкото ще ви докара.
Зъбките ви много ще болят
двамата задружно с нея спорят.
Миша и Антон опаковката махнат
искат пак едно, едно квадратче.
Антон се крие и с шоколада бяга
половината на мене се полага.
Татко Иво винаги с два се връща,
за да няма кой вкъщи да се мръщи.
Днес забравил два да купи
и сега олелията се случи.
Антон май нищо не разбира.
Мама казва да не се препира,
но той не иска да ми дава
и от шоколада парче не ми остава.
Татко мръщи си лицето
ще делите след като е взето.
Миша пък искаше много шоколад
защото хапна всичко на обяд.
Обещават, че днес е за последно
вече ще ядът всичко полезно.
Супа топчета искат да им сготвя
и кюфтенца пак да им приготвя.
© Виктория Милчева Всички права запазени