Къде е то, как пристига,
с влак ли, или със зов,
сякаш нещо не достига,
за щастие да си готов!
Щастието всеки заслужава,
да се усмихваш, да няма тъга,
щастието се раздава,
то е като шарена дъга!
Очи блестящи, топли длани,
сякаш чуваш детски глъч,
и от радост всички сме обляни,
щастието е небесен лъч!
Ухание на цвете, пеперуда във полето,
гроздето узряло, птици пеят,
а как тупти от щастие сърцето,
от щастие душите да се згреят!