Цяло лято правих, струвах
турникети за метрото
и със другите празнувах
пуск тържествен точно в срока.
Подредени, те са стожер
на реда и на закона –
всеки пътник за да може
да достигне до перона.
И със карта, то се знае,
от четящото устройство,
безпристрастно да познае
правото и задоволство
да се возите в метрото,
че с летящата машина,
във избраната посока,
за минути цел се стига.
Виж! – на входа турникета
бди за някое момиче
със походката паркетна
да се врътне и затича.
И по стълбите, чевръсто,
да се юрне подир влака,
а прарфюмът и да пръска
дълго, дълго аромата...
© Иван Христов Всички права запазени
бди за някое момиче" Дано повече такива хубави моменти.
И да благодарим за сътвореното от твоите ръце и ум.
Че за минути да стигаме целта.Поздрав !