Щастието пред нас
В живота трябва да ценим всичко,
без значение дали малко е или голямо,
дори да е една усмивка само,
важното е че щом е искрена и откровена,
тя е във любов превъплътена...
Но трябва и да даваме по мъничко от нас,
така добрата сила ще живее всеки ден и час.
Когато времето е топло и лек ветрец подухва,
спри се, усети прегръдките на вятъра,
усети нежността, с която те дарява,
усети как душата ти се извисява
и усмивки от щастие ти подарява.
Когато пръска лек дъждец, излез под него,
нищо лошо няма да ти стане!
Отвори широко поглед към небето,
необятно е, нали?
Отпусни се и ще видиш, че щастието
стои пред нас и ни наблюдава,
само трябва да протегнеме ръце
и да го привлечем към нас.
И тогава може би ще разбереш,
че да си щастлив е възможно, всеки ден,
всяка изминала минута и всеки изминал час,
виж го, просто то е тук и е сред нас...
© Красимир Тодоров Всички права запазени