Щастлива Коледа и Нова Година,
слънце и усмивки нека има,
бяла обич да грее в сърцата,
попътен вятър да радва крилата,
да сбъдне всеки своята мечта,
да няма болка, да няма тъга,
само щастие, любов и доброта,
волно да царуват в нашата съдба.
Нека протегнем без страх ръката,
нека отключим на 2022 г. вратата,
в бял олтар да вградим светлината
и кажем "Добре дошла!” на съдбата.
Нова година, нов късмет,
да дари живота ни с хляб от мед,
да изсуши мокрите ни криле,
да усмихнем и най-тъжното небе.
Ново начало в нас да изгрее,
сбъдване в мечтите ни да запее,
бял огън в дните ни ни да се роди,
да изгори всичките черни беди.
Нека забравим за минали злини,
да простим и непростимите вини,
нова страница на чисто да отворим,
в старата несполуките да затворим.
С нетленна истина живота да градим,
под камък лошия късмет да приспим.
бял компас да ни сочи правилния път,
да бъдем себе си на всеки кръстопът.
С дела достойни да вървим все напред ,
през следващите триста шестдесет и пет,
да сме живи, здрави, винаги засмени,
с късмет щастлив от Бог благословени.
................................................................
© Кръстина Тодорова Всички права запазени