Ще бъде свършено,
всред полет спомени
снага прекършена
извият ли над клоните.
Ще се стаи един,
останал без подслон,
ще дири други дни,
безмилостно прогонени.
И щом е свършено,
викът ще изкриви в дъга
една прекършена
в безмълвието снага -
подобно струя дим
над клоните ще я извие
и, когато си простим,
ще бъдем свършени и ние.
© Александър Всички права запазени