Ще, Да и Ако...
Във зората на живота си използваме все "ЩЕ"-
"ще порасна, ще се изуча, ще направя кариера,
дом ще изградя, семейство ще създам и зная, че
само с бързо темпо мога да прескачам бариери!.."
Неизпълнили докрая всички "ще"-та започва "ДА"
"Да помогнем на децата да си стъпят на крака!
И за внуци да се грижим, да им правим зимнина!
Или наем или нов дом да им осигурим, освен това
да погледнем здравето , че все нещо взе да ни боли..
Пием вече хапчета със шепа и все по ни се лежи...
Мнения, съвети да не даваме, че отживелици били!..
А останем ли без половинката си- почва да тежи..."
И последен период като настане,той е все"АКО"!
"Ако утре ще вали, днес болки имаме във коленете...
Ако къщата не изчистим днес, не питайте "защо?"
та, и утре ден е, защо да бързаме и да се трепем!..
Ако зЪбите не са ни в ред, просто ще ядем попара!
Ако искаме навън да излезем- ще е ако не вали...
Живите авери поздравляваме, ако не забравим!...
Ако утре няма да ни има вече, от сега скърбим!..
Децата ни ще са щастливи ако още се обслужваме,
ако вече не сме оглупели или зле трупясали!
Обидно става от това "Ако" и много, много тъжно,
ала минем ли през вичките, то вече е прекрасно!
03.10.2020
© Ирина Филипова Всички права запазени