Ерос те гледа и смее се пак -
колко си ти беззащитна,
взема лъка и полита стрела,
точно сърцето пронизва.
За милост ще молиш на колене,
че огън душата изгаря,
а синеокият ще се смее над теб
и Афродита ще му приглася.
Афродита не ми позволява
покой и миг дори да отдъхна,
Ерос лети и любовни стрели
по тракийски девойки изпраща.
Ерос не праща напразно стрела,
а в мрежите на Афродита,
който попадне, това е беда -
любовта с колесница полита.
Омаяна още от младежките дни
сърцето от обич да страда,
ще чакаш в градината с девойките ти
любим да прегърнеш с наслада.
И когато под листата на лозниците
се отворят пъпките на розите,
ще отрежеш до една къдриците
и за любовта си ще се молиш...
2009-07-30
© Аластор Всички права запазени