Ще падне слънцето в тревите неизбежно,
до облаците легнали встрани.
Забулено с кълбета бяла прежда,
с молитва ще издъхва сред слани.
Тогава ще му кажа сетни думи -
че раят също бива приземен.
Завършва най-красивото в бездумие -
храна за тържествуващия сивкав ден.
© Младен Мисана Всички права запазени