Ще рисувам тишина, с мирис на цветята.
С шум от плискаща вода, с полет на листата.
Ще рисувам тишина, сутрин със росата
или слънце след дъжда,с капки по тревата.
Ще рисувам тишина, с птички сладкопойни.
Кучешкият лай щастлив, мяукане на котки.
Ще рисувам тишина, с музика от бара.
С глъч на весели деца там по тротоара.
Ще рисувам тишина, със звезди в небето.
С ярката им светлина, дето нощем свети.
Ще рисувам тишина, звуци много разни.
Моята си тишина, тя ми е прекрасна.
© Христо Костов Всички права запазени