6.06.2013 г., 10:30 ч.

Ще ритна на инат кросното 

  Поезия » Хумористична
415 0 2

И студ отвсякъде ме стяга.

Мълчание отдавна ме гнети.

И мъката в душата ляга,

а мисъл в друга орбита лети.

 

Животът крак ми слага твърдо.

Съдбата вече плътно ме следи.

И в мене, като в голо бърдо,

промушват се и нишките-греди.

 

Тъка платното си кораво

и шаря го с убити цветове.

И уж седя в разбоя здраво,

а правя все дефектни платове.

 

Но аз ще си тъка платното,

макар да е с дефектни цветове.

Ще ритна на инат кросното 

в последните житейски часове.

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеки си тъче платното и малцина си го харесват! После, много често, потомците харесват старите платна толкова много, че си ги събират и си красят дните с тях.
  • Трагикомедия! Цял живот подритваме кросното на игра, а накрая на инат!Ами така де!
Предложения
: ??:??