Верига делници - пълзят или препускат
по стълбата от грижи за насъщния.
И да е имало мечти във вторник сутрин
стопяват се до вечерта в четвъртък.
На огледалото не му личат годините,
но гледките му мълком остаряват.
И все по-често другаруват с гримове,
а ползата е присмехът на дявола...
Къде е празникът? На дъното на чашата,
в измислените пътища за двама,
в хартиените спомени от някога
записали, което днес го няма...
Верига делници - проскубани, подсмърчат,
подрънкват със веригите на навика.
Ще счупя огледалото в четвъртък,
дори с това да предизвикам дявола.
© Дочка Василева Всички права запазени