На вишните за късния цъфтеж
не нося никаква вина.
Добре ще бъде, ако разбереш,
че истината е една.
Не знам къде зимуват раците
във този ведър майски час.
И на жена ти за мераците
не мога да ти кажа аз.
Не съм наясно и със кризата,
тук трябва ум на финансист.
Спокойно си износвай ризите,
изтънчен сноб и атеист.
Озоновата дупка няма как
със облак да закърпя днес.
С обуща лъскави - същински лак,
ти гониш своя интерес.
Подминал на съдбата знаците,
към мен не гледай със насмешка.
И на жена ти за мераците,
ще си затрая до... нощеска.
© Димитър Никифоров Всички права запазени